● olej ● 40 dag mieszanego mięsa mielonego ● strąk czerwonej papryki ● po puszce czerwonej fasoli, kukurydzy i fasolki szparagowej ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego ● szczypta chili ● sól ● pieprz ● 4 łyżki startego żółtego sera Cebulę obierz i posiekaj, podsmaż na oleju. Dodaj mięso, smaż, mieszając, 5 min. Paprykę oczyść, posiekaj, dodaj do mięsa, smaż kolejnych 5 min. Włóż osączone warzywa z puszek, koncentrat pomidorowy, przypraw do smaku, wymieszaj. Duś pod przykryciem ok. 10 min (jeśli potrawa będzie za gęsta, podlej odrobiną wody). Podawaj z pieczywem, posypane startym serem. Nasza rada: To danie może posłużyć jako farsz do naleśników czy warzyw, np. papryki, pomidorów. A także jako sos do makaronu lub ryżu. Potrawa będzie bardziej aromatyczna, jeśli przyprawisz ją kolendrą (najlepiej świeżą) i szczyptą kurkumy.
"}}]],"promo":null,"userRatings":{"total":0,"isHalfStar":false,"commentCount":0},"isSaveable":false,"sponsor":null,"relatedItems":null,"plantOverview":null,"openWebSettings":null,"breadcrumbs":[{"label":"Strona główna","url":"https://www.kobieta.pl:443"},{"label":"Styl życia","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/"},{"label":"Kuchnia","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/"},{"label":"Potrawka meksykańska"}],"seoMetadata":{"title":"Potrawka meksykańska","description":"Przepis na potrawkę meksykańską. Przygotowanie: 30 min, kaloryczność: 320 kcal, dla 4 osób","metaTitle":"Potrawka meksykańska","metaDescription":"Przepis na potrawkę meksykańską. Przygotowanie: 30 min, kaloryczność: 320 kcal, dla 4 osób","image":{"@type":"Image","@id":"/v5/.well-known/genid/f494018b7719bc0e832d","aspectRatio":0.6661290322580645,"height":366,"width":500,"alt":"meksyk_02","sourceName":"Potrawka meksykańska, fot. M. Szymański","title":"meksyk_02","url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-17aa20f-1.jpeg"},"type":"article","robots":"","canonicalUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/potrawka-meksykanska/"},"speedCurveLux":{"label":"article","data":{"layout-variant":"headline"}},"pageUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/potrawka-meksykanska/","canonicalUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/potrawka-meksykanska/","permutiveModel":{"category":["kuchnia","tak-zyjemy"],"subcategory":["article"],"channel":"tak-zyjemy","title":"Potrawka meksykańska","article":{"id":"51321","description":"Przepis na potrawkę meksykańską. Przygotowanie: 30 min, kaloryczność: 320 kcal, dla 4 osób","type":"article","author":"redakcjakl","tags":["dania główne","fasola","gotowanie","kukurydza"]}},"socialShare":{"platforms":["facebook","twitter","pinterest","email"],"emailSubject":"","emailBody":"","twitterHandle":"","fbAuthorizeCode":"","title":"Potrawka%20meksyka%C5%84ska","tweet":"Potrawka%20meksyka%C5%84ska","disabled":false,"imageUrl":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-17aa20f-1.jpeg","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/potrawka-meksykanska/"},"schema":{"@context":"https://schema.org","@id":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/potrawka-meksykanska/#Article","@type":"Article","description":"Przepis na potrawkę meksykańską. Przygotowanie: 30 min, kaloryczność: 320 kcal, dla 4 osób","image":{"@type":"ImageObject","height":574,"width":768,"url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-17aa20f-1.jpeg?resize=768,574"},"mainEntityOfPage":{"@type":"WebPage","@id":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/potrawka-meksykanska/"},"name":"Potrawka meksykańska","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/potrawka-meksykanska/","author":[{"@type":"Person","name":"Naj"}],"dateModified":"2024-09-17T20:58:08+02:00","datePublished":"2009-12-11T11:00:00+01:00","headline":"Potrawka meksykańska","keywords":"dania główne, fasola, gotowanie, kukurydza","publisher":{"@type":"Organization","name":"Kobieta.pl","url":"https://www.kobieta.pl","logo":{"@type":"ImageObject","height":42,"url":"https://media.immediate.co.uk/volatile/sites/58/2024/04/kobieta-logo-primary2-fa242e6.svg?resize=228,42","width":228}},"speakable":{"@type":"SpeakableSpecification","xpath":["/html/head/title","/html/head/meta[@name=\"description\"]/@content"]}},"targeting":{"gtm":{"cat":["kuchnia","tak-zyjemy"],"channel":"tak-zyjemy","format":"standard","pageid":"51321","primary_cat":"kuchnia","subcat":"article","author":"redakcjakl","publish_date":"2009-12-11T10:00:00+00:00","template":"article","taxonomies":{"posttag":["dania-glowne","fasola","gotowanie","kukurydza"]}},"dfp":{"configuration":"UAT","cat":["kuchnia","tak-zyjemy"],"channel":"tak-zyjemy","format":"standard","pageid":"51321","primary_cat":"kuchnia","subcat":"article","posttag":["dania-glowne","fasola","gotowanie","kukurydza"]},"piano":[{"key":"premiumContent","value":false},{"key":"primaryCategory","value":"kuchnia"},{"key":"postType","value":"article"},{"key":"categories","value":["kuchnia","tak-zyjemy"]},{"key":"tags","value":["dania-glowne","fasola","gotowanie","kukurydza"]}]},"postPreview":null,"affiliateMessage":null,"image":{"@type":"Image","@id":"/v5/.well-known/genid/f494018b7719bc0e832d","aspectRatio":0.6661290322580645,"height":366,"width":500,"alt":"meksyk_02","sourceName":"Potrawka meksykańska, fot. M. Szymański","title":"meksyk_02","url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-17aa20f-1.jpeg"},"ediplayer":null,"onnetworkplayer":null,"greenVideo":null,"hideComments":false,"suppression":{"@type":"Suppression","@id":"/v5/.well-known/genid/ff9d7411203845146180","disableAboveFooter":false,"disableAdsOnPictures":false,"disableAllAds":false,"disableBelowHeader":false,"disableBurdaffiInText":false,"disableBurdaffiWidgets":false,"disableEdiplayerAds":false,"disableEdiplayerAutoplay":false,"disableEdiplayerInjection":false,"disableEdiplayerPlaylist":false,"disableInTextAds":false,"disableRtbAds":false,"hidePromoLogoInHeader":false},"layout":"headline","taxonomies":[{"@type":"Taxonomy","@id":"/v5/.well-known/genid/5c91427dddcf1f2f5163","display":"Kategorie","terms":[{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/4926ffa366ccdc8db16f","slug":"kuchnia","display":"Kuchnia","parent":{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/71bb6ff1ca5e4a6c7bc3","slug":"tak-zyjemy","display":"Styl życia"},"taxonomy":"category"},{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/69a869dc80def432bc09","slug":"tak-zyjemy","display":"Styl życia","taxonomy":"category"}]},{"@type":"Taxonomy","@id":"/v5/.well-known/genid/9236dbe1bab64d8e7ea7","display":"Tagi","terms":[{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/b8324bc35341c845dd4c","slug":"dania-glowne","display":"dania główne","taxonomy":"post_tag"},{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/f6e38cfa729596090d57","slug":"fasola","display":"fasola","taxonomy":"post_tag"},{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/4dd048d1512c4c54e119","slug":"gotowanie","display":"gotowanie","taxonomy":"post_tag"},{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/223ea12a6987326584bd","slug":"kukurydza","display":"kukurydza","taxonomy":"post_tag"}]}],"table":null,"postFormat":"standard","showHeroImageOverlayIcon":false,"gemius":{"id":".XdAfWdwB_6mYT5KSlnGr4XBroGFNhsKUVnuscDogkb.X7","url":"pro.hit.gemius.pl/gemius.js","parameters":{"content_identifier":"967012","content_title":"Potrawka meksykańska","content_type":"article","publication_date":"2009-12-11T10:00:00+00:00","player":1}},"c2cVars":{"contentId":51321,"contentName":"Potrawka meksykańska","contentType":"ContentArticle","contentUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/potrawka-meksykanska/","pageType":"Content","siteCategory":"Kobieta.pl/Tak-zyjemy/Kuchnia","siteCategoryId":null,"siteCategoryName":"Kuchnia","website":"kobieta-pl"},"relatedEdiPlayer":{"postType":"article","playerType":"related","breadcrumbs":["Styl życia","Kuchnia"],"keywords":["dania główne","fasola","gotowanie","kukurydza"],"disablePlaylist":false,"disableAds":false,"disableAutoplay":false,"isAdult":false},"sponsorTracking":null,"postMeta":{"client":"kobieta","schemaId":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/potrawka-meksykanska/#Article","entity":"post","source":"search-api","clientId":"51321"},"recommendedCards":null,"adSettings":{"unitName":"/22760503335/Kobieta.pl/","headerBidder":"none","headerBidderUrl":null,"headerBidderTimeout":1500,"adRefresh":{"enabled":true,"excludedOrderIds":[0],"durationInView":20,"percentageInView":50},"targets":{"configuration":["UAT"]},"lazyLoading":{"enabled":false,"renderMarginPercent":1000,"mobileScaling":0},"stitcher":{"disableAllAdvertising":false},"enableAdvertBeforeBodyOfContent":{"article":true,"recipe":false},"nativeAdvertiser":"none","promoPlacementId":".cDmQmMy0l5bPEAnX08d9Hi6Pi9okLrTr8joB_glidz.E7","permutiveConfig":{"permutiveProjectId":"","permutiveApiKey":"","permutiveDomain":""}},"currentPage":1,"pockets":{"aboveFooter":[],"articleContentBottom":[],"articleHeader":[],"articleMeta":[],"articleActions":[{"componentId":"savePostButton","props":{}}],"articleBelowContent":[{"componentId":"tagCloud","props":{"data":{"taxonomies":["post_tag"]},"widgetArea":"articleBelowContent"}}],"articleFooter":[{"componentId":"burdaffi_widget_id","props":{"data":{"widgetId":"dd523670968d53be9e30dab7521d5397","wrapperCssClass":"ecomm-boxd"},"widgetArea":"articleFooter"}},{"componentId":"dynamicRelatedContent","props":{"data":{"title":"Polecane","limit":16,"showCardLabels":true,"layout":"horizontal","hideOnMobile":false,"smallCardTitles":false,"categories":[],"type":[],"contentType":[],"aspectRatioOverride":"square","hidePublishDateOnCards":false,"hideAuthorNameOnCards":true,"displayCarousel":false},"widgetArea":"articleFooter"}},{"componentId":"im_carousel_card_widget","props":{"data":{"title":"Promocja","categoryLabels":"hide","categories":["wspolpraca-reklamowa"],"tags":[],"tagsOperators":"","articlesType":"","contentType":"","aspectRatioOverride":"landscape","buttonText":"","buttonLink":"","showDescriptions":false,"showAdvertisingCooperationLabel":true,"showSponsorLabel":false,"showDotsNavigation":false,"numberOfCardsToInclude":8,"numberOfCardsToShowInViewport":4,"pinnedContent":[]},"widgetArea":"articleFooter"}}],"articleSidebar":[{"componentId":"burdaffi_widget_id","props":{"data":{"widgetId":"944195871a8e622d8c045656b6cdb3bb","wrapperCssClass":"ecomm-narrow"},"widgetArea":"articleSidebar"}}],"pageBottom":[{"componentId":"text","props":{"data":{"title":"Legal notice","text":"
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
\r\n
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.\r\n
● cebula ● olej ● 40 dag mieszanego mięsa mielonego ● strąk czerwonej papryki ● po puszce czerwonej fasoli, kukurydzy i fasolki szparagowej ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego ● szczypta chili ● sól ● pieprz ● 4 łyżki startego żółtego sera Cebulę obierz i posiekaj, podsmaż na oleju. Dodaj mięso, smaż, mieszając, 5 min. Paprykę oczyść, posiekaj, dodaj do mięsa, smaż kolejnych 5 min. Włóż osączone warzywa z puszek, koncentrat pomidorowy, przypraw do smaku, wymieszaj. Duś pod przykryciem ok. 10 min (jeśli potrawa będzie za gęsta, podlej odrobiną wody). Podawaj z pieczywem, posypane startym serem. Nasza rada: To danie może posłużyć jako farsz do naleśników czy warzyw, np. papryki, pomidorów. A także jako sos do makaronu lub ryżu. Potrawa będzie bardziej aromatyczna, jeśli przyprawisz ją kolendrą (najlepiej świeżą) i szczyptą kurkumy.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.