Postna kapusta
Przygotowanie: 1 dzień, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 19.12.2008, 07:49
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 1 kg kiszonej kapusty
- 2 garści suszonych grzybów
- garść suszonych śliwek
- 2 ziarna ziela angielskiego i jałowca
- 2 cebule
- olej
- łyżeczka kminku
- sól
- pieprz
- majeranek
Reklama
Kapustę posiekaj, przełóż do garnka, zalej wodą. Dodaj grzyby (wcześniej opłukane), śliwki, ziarna jałowca i ziela angielskiego, gotuj do miękkości na małym ogniu. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj do kapusty. Kapusta powinna gotować się na małym ogniu jeszcze przez kilka godzin. Następnego dnia przypraw ją pieprzem, solą, kminkiem i majerankiem.
Reklama
Reklama
Reklama