Reklama

Składniki:

Reklama
  • szklanka czerwonych porzeczek
  • 2 jaja
  • pół szklanki mleka
  • szklanka mąki pszennej
  • pół kostki masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
Reklama

Porzeczki myjemy, odrywamy od gałązki, suszymy (kilka całych gałązek zostawiamy do ozdoby). Masło topimy, a po wystudzeniu mieszamy z mąką, mlekiem i jajkami. Dodajemy sól (szczyptę), cukier i proszek do pieczenia, mieszamy. Wsypujemy porzeczki i równiez delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 185 stopni. Do papilotek wlewamy po porcji ciasta. Pieczemy przez około 35 minut. Studzimy i ozdabiamy resztą owoców.

Reklama
Reklama
Reklama