Porzeczkowe mufiny
Lubicie mufiny? My bardzo! Dlatego dziś przepis na wersję porzeczkową! Polecamy!
- kobieta.pl
Opublikowano: 31.07.2014, 13:40
Reklama
Składniki:
Reklama
- szklanka czerwonych porzeczek
- 2 jaja
- pół szklanki mleka
- szklanka mąki pszennej
- pół kostki masła
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól
Reklama
Porzeczki myjemy, odrywamy od gałązki, suszymy (kilka całych gałązek zostawiamy do ozdoby). Masło topimy, a po wystudzeniu mieszamy z mąką, mlekiem i jajkami. Dodajemy sól (szczyptę), cukier i proszek do pieczenia, mieszamy. Wsypujemy porzeczki i równiez delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 185 stopni. Do papilotek wlewamy po porcji ciasta. Pieczemy przez około 35 minut. Studzimy i ozdabiamy resztą owoców.
Reklama
Reklama
Reklama