Poncz w śniegowej czapie
Na pochmurne wieczory. Na chłodne poranki...
Z rodziną, przyjaciółmi lub samotne chwile.
Dobry na każdą okazję.
- Ewelina Dybicz, Claudia
Opublikowano: 18.11.2009, 14:52
Reklama
Porcja: 370 kcal
Przygotowanie: 15 minut
Na 8 porcji
Reklama
● litr gorącej herbaty (niesłodzonej)
● miód
● sok wyciśnięty z 2 cytryn
● sok wyciśnięty z 2 pomarańczy
● 300 ml likieru pomarańczowego
● łyżeczka mielonego cynamonu
● szklanka śmietany kremówki
Reklama
■ W herbacie rozpuścić miód (powinna być bardzo słodka). Dodać oba soki, likier i cynamon. Podgrzać, mieszając (nie gotować). Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Napój rozlać do szklaneczek. Udekorować bitą śmietaną.
Reklama
Reklama
Reklama