Pomidory z tuńczykiem
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 230 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 15:07
Reklama
SKŁADNIKI Na 4 PORCJE
Reklama
- 4 duże i mały pomidor
- 2 puszki tuńczyka rozrobionego w sosie KING OSCAR
- po 2 łyżki ziaren kukurydzy i zielonego groszku z puszki
- 2 cebulki dymki
- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz, bazylia
Reklama
4 duże pomidory umyć, przekroić w poprzek na pół i delikatnie wydrążyć obie połówki. Wnętrze pomidorów oprószyć bazylią i pieprzem.
Mały pomidor umyć, pokroić w kostkę. Dymki oczyścić, pokroić w półkrążki. Tuńczyka osączyć z zalewy.
Zielony groszek, kukurydzę, pokrojony pomidor, dymki i tuńczyka wymieszać z majonezem. Sałatkę przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Połówki wydrążonych pomidorów napełnić sałatką z tuńczykiem. Ewentualnie udekorować listkiem bazylii.
Reklama
Reklama
Reklama