Pomidory z makaronowym nadzieniem
Przygotowanie: 30 min
Porcja: 360 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 29.03.2005, 14:38
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 30 dag makaronu małe muszelki
- 4 plastry szynki
- 4 duże pomidory
- strąk czerwonej papryki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- ząbek czosnku
- łyżka oliwy
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- sól, pieprz
Reklama
Muszelki ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Pomidory umyć, ściąć wierzchy, łyżeczką wydrążyć miąższ.
Paprykę opłukać, rozkroić, oczyścić z pestek, pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać, otrzepać z wody, posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Ugotowany makaron oraz szynkę, paprykę, szczypiorek i czosnek przełożyć do salaterki, wymieszać. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem polać składniki, wymieszać.
Przygotowaną makaronową sałatką napełnić wydrążone pomidory, przykryć ściętymi wierzchami, natychmiast podawać.
Reklama
Reklama
Reklama