Pomidory w kruchych babeczkach
Przygotowanie: 30 minut
Sztuka: 280 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 16:07
Reklama
SKŁADNIKI NA 10 SZTUK
Reklama
- 10 gotowych kruchych babeczek
- 5 dojrzałych pomidorów
- 10 dag mozzarelli
- 5 łyżek serka ricotta
- kilka gałązek bazylii
- kilka galązek oregano
- 2 łyżki oliwy
- łyżeczka octu winnego
- sól, pieprz
Reklama
Pomidory umyć, osuszyć, przekroić na pół, usunąć pesteczki. Miąższ pokroić w małą kostkę. Mozzarellę osączyć, drobno pokroić.
Zioła opłukać, otrzepać z wody, listki oderwać od gałązek. Bazylię pokroić, kilka listków odłożyć do dekoracji.
Ocet utrzeć ze szczyptą soli i pieprzu oraz oliwą. Pomidory, mozzarellę i zioła polać sosem, wymieszać.
Dno każdej babeczki posmarować cienką warstwą ricotty. Nałożyć sałatkę pomidorową, babeczki ozdobić bazylią. Od razu podawać.
Reklama
Reklama
Reklama