Pomidorowe gazpacho
Zupa w sam raz na upalne dni! Wypróbuj!
- kobieta.pl
Opublikowano: 18.07.2013, 09:42
Reklama
Składniki:
Reklama
- cztery pomidory malinowe
- dwa ogórki gruntowe
- pół papryki czerwonej
- pół cebuli białej
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- łyżeczka soku z cytryny
podawać z:
- pieczonymi kromkami bagietki
- kostkami sera feta
- kawałkami papryki i cukinii pokrojonymi w kostkę
- natką z pietruszki
Reklama
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę (pomidory parzymy w gorącej wodzie i delikatnie zdejmujemy skórkę). Blendujemy na gładką masę, dodajemy oliwę, sok z cytryny, przyprawiamy do smaku sola i pieprzem, mieszamy. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Gotowe! Prawda, że proste? Pałaszujemy z chrupiącą bagietką lub serem fera. Pyszne!
Reklama
Reklama
Reklama