Reklama

Składniki:

Reklama
  • cztery pomidory malinowe
  • dwa ogórki gruntowe
  • pół papryki czerwonej
  • pół cebuli białej
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • łyżeczka soku z cytryny

podawać z:

  • pieczonymi kromkami bagietki
  • kostkami sera feta
  • kawałkami papryki i cukinii pokrojonymi w kostkę
  • natką z pietruszki
Reklama

Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę (pomidory parzymy w gorącej wodzie i delikatnie zdejmujemy skórkę). Blendujemy na gładką masę, dodajemy oliwę, sok z cytryny, przyprawiamy do smaku sola i pieprzem, mieszamy. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Gotowe! Prawda, że proste? Pałaszujemy z chrupiącą bagietką lub serem fera. Pyszne!

Reklama
Reklama
Reklama