Pomidorowa z warzywami
Pomidorowa we włoskim stylu. Wypróbujcie!
- Claudia
Opublikowano: 25.02.2014, 09:12
Reklama
porcja: 350 kcal
przygotowanie: 35 minut
na 4 porcje:
Reklama
- 2 marchewki
- pietruszka
- cebula
- 1/2 selera
- por
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 100 g zielonego mrożonego groszku
- 100 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- łyżeczka oregano
- 200 g makaronu świderki
- 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
- sól
- pieprz
Reklama
Marchewki, pietruszkę, cebulę i seler obrać, por oczyścić. Warzywa opłukać, pokroić w kawałki i zalać 1,5 l wody. Zagotować. Zmniejszyć ogień. Wrzucić ziele angielskie i liście laurowe. Gotować 20 minut. Do zupy dodać groszek i fasolkę; doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotować 10–15 minut. W połowie gotowania dołożyć koncentrat pomidorowy i oregano. Osobno ugotować makaron al dente. Odcedzić, połączyć z zupą. Na koniec dodać bazylię. Zupę rozlać do miseczek.
Reklama
Reklama
Reklama