Pomidorowa grzanka
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 670 kcal

- Moje Gotowanie
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
- 3 opakowania mozzarelli (375 g)
- 4 pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 2 małe bagietki
- 20 dag sosu pesto
- łyżeczka oregano
- 2-3 gałązki bazylii
- łyżka czarnych oliwek bez pestek
- sól, pieprz
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Wymieszać z oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Ser osączyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę.
Ząbki czosnku przekroić na pół. Bagietki pokroić ukośnie na grube kromki, ułożyć na blasze, podpiec w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st. C.
Grzanki natrzeć czosnkiem, posmarować cienko sosem pesto. Na wierzchu poukładać pokrojone pomidory i ser. Zapiekać jeszcze ok. 5 minut, aż ser zacznie topnieć.
Przed podaniem grzanki oprószyć pieprzem i oregano. Udekorować listkami bazylii i plasterkami oliwek.
Polecane
„Gdyby nie zupa pomidorowa, dalej klepałabym biedę. Teraz mam fortunę, męża i dostatnie życie”
Zupy dietetyczne, które przygotujesz w kilka chwil. 5 fit przepisów na pyszne, niskokaloryczne posiłki na lato
5 żywieniowych zmian, które warto wprowadzić w Nowym Roku. Nie chodzi o diety!
Współpraca reklamowa
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa