Podroby w cieście
Czas: 45 minut
Kaloryczność: 400 kcal
Ilość porcji: 4
- Naj
Opublikowano: 14.10.2008, 10:58
Reklama
SKŁADNIKI:
- 50 dag żołądków lub serduszek drobiowych
- cebula
- 5 ziaren
- ziela angielskiego
- listek laurowy
- pieprz, sól
- szklanka mleka
- 2 jajka
- mąka
- olej
Reklama
Podroby dokładnie opłucz, zalej w garnku zimną wodą (żeby tylko były przykryte), wrzuć przekrojoną na ćwiartki cebulę, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Gotuj 30 min, przypraw do smaku solą i pieprzem, odcedź. Mleko zmiksuj z jajkami i taka ilościa mąki, aby powstało dość gęste ciasto naleśnikowe, posól do smaku. Odcedzone podroby maczaj w cieście i smaż na złoto, na oleju. Podawaj z frytkami i sałatką z marynowanych buraczków i cebuli.
NASZA RADA: Wiele osób nie przepada za podrobami, więc w ten sam sposób mozesz przygotowac np. piersi z kurczaka (nie trzeba
ich gotować). Jeśli do ciasta dodasz curry, zyskają orientalny smak.
Reklama
Reklama
Reklama