Podroby w cieście
Czas: 45 minut
Kaloryczność: 400 kcal
Ilość porcji: 4

- Naj
SKŁADNIKI:
- 50 dag żołądków lub serduszek drobiowych
- cebula
- 5 ziaren
- ziela angielskiego
- listek laurowy
- pieprz, sól
- szklanka mleka
- 2 jajka
- mąka
- olej
Podroby dokładnie opłucz, zalej w garnku zimną wodą (żeby tylko były przykryte), wrzuć przekrojoną na ćwiartki cebulę, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Gotuj 30 min, przypraw do smaku solą i pieprzem, odcedź. Mleko zmiksuj z jajkami i taka ilościa mąki, aby powstało dość gęste ciasto naleśnikowe, posól do smaku. Odcedzone podroby maczaj w cieście i smaż na złoto, na oleju. Podawaj z frytkami i sałatką z marynowanych buraczków i cebuli.
NASZA RADA: Wiele osób nie przepada za podrobami, więc w ten sam sposób mozesz przygotowac np. piersi z kurczaka (nie trzeba
ich gotować). Jeśli do ciasta dodasz curry, zyskają orientalny smak.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa