Pleśniak
Przygotowanie: 40 minut
Pieczenie: 1 godzina
Porcja: 370 kcal
Składniki na 8 porcji
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 19.02.2007, 09:29
Reklama
● zamrożone kruche ciasto (ok. 1/2 kg)
● łyżka masła
● słoik dżemu z czarnej porzeczki
● 4 białka
● 2 łyżki kakao
● łyżeczka cukru
Ciasto rozmrozić, podzielić na 3 porcje. Jedną rozwałkować, wyłożyć nią blachę natłuszczoną masłem. Posmarować dżemem. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce wprost na warstwę dżemu.
Z białek i cukru ubić sztywną pianę, posmarować ciasto. Pozostałą część ciasta zagnieść z kakao, zetrzeć na tarce wprost na pianę. Piec godzinę w temp. 180°C.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama