Placuszki ziemniaczane z krabami
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 21:26
Reklama
- 80 dag ziemniaków
- 25 dag paluszków krabowych lub krewetek w zalewie
- kilka gałązek posiekanego koperku
- 4 jajka
- 250 ml śmietany
- łyżeczka curry
- 4 dag masła
- szczypta chili
- sól, pieprz
Reklama
- Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paluszki krabowe pokroić w krążki, a krewetki osączyć.
- Jajka rozmącić ze śmietaną. Wymieszać z paluszkami lub krewetkami i koperkiem. Połączyć z ziemniakami. Masę przyprawić solą, pieprzem, chili i curry.
- 4 żaroodporne foremki o śr. 10 cm lub jedną o śr. 26 cm natłuścić połową masła. Wylać masę ziemniaczaną, posypać wiórkami z reszty masła. Piec 30 minut w temperaturze 200°C.
Reklama
Reklama
Reklama