Reklama

Przygotowanie: 25 min
Pieczenie 25 min
440 kcal
Dla 6 osób

Reklama

SKŁADNIKI:
●gotowe ciasto francuskie
●30 dag roqueforta
●300 ml gęstej śmietany
● 5 jajek
●po łyżce posiekanego szczypiorku, koperku, tymianku i natki
●sól
●pieprz

Reklama

Ciasto rozmroź, wyłóż nim 6 foremek do tart (o średnicy 10 cm), ponakłuwaj widelcem (pozostaw ok. 1/3 ciasta na wierzch). Ser zetrzyj na tarce, wymieszaj z 4 jajkami, śmietaną i ziołami, przypraw solą i pieprzem. Masą napełnij foremki, przykryj krążkami z rozwałkowanego ciasta, zlep brzegi, posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz 25 min w temp. 220°C.

Reklama
Reklama
Reklama