Placki warzywne
Najlepsze z wiosennym, domowym dipem jogurtowo-czosnkowym!
- kobieta.pl
Opublikowano: 14.05.2014, 10:00
Reklama
Składniki:
Reklama
- jedna duża kalarepka
- 2 marchewki
- cebula
- 2 duże ziemniaki
- 2 jajka
- łyżka ś. mietany
- 2 łyżki mąki
- szczypiorek
- sól, pieprz
- olej
Reklama
Kalarepę, marchewke, ziemniaki, cebulę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o średnich lub dużych oczkach. Dodaj jaja, sól i pieprz oraz śmietanę, wymieszaj. Łyżką formuj placki na patelni. Smaż na złoto. Podawaj posypane szczypiorkiem. Możesz zrobić także dip z jogurtu, tartego ogórka, soli i 2 ząbków czosnku. Pycha!
Reklama
Reklama
Reklama