Placki warzywne
Najlepsze z wiosennym, domowym dipem jogurtowo-czosnkowym!

- kobieta.pl
Opublikowano: 14.05.2014, 10:00
Reklama
Składniki:
Reklama
- jedna duża kalarepka
- 2 marchewki
- cebula
- 2 duże ziemniaki
- 2 jajka
- łyżka ś. mietany
- 2 łyżki mąki
- szczypiorek
- sól, pieprz
- olej
Reklama
Kalarepę, marchewke, ziemniaki, cebulę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o średnich lub dużych oczkach. Dodaj jaja, sól i pieprz oraz śmietanę, wymieszaj. Łyżką formuj placki na patelni. Smaż na złoto. Podawaj posypane szczypiorkiem. Możesz zrobić także dip z jogurtu, tartego ogórka, soli i 2 ząbków czosnku. Pycha!
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
06.12.2021, 09:09
Lifestyle
Wprowadź więcej warzyw do diety każdego dnia. Teraz to jeszcze łatwiejsze! Daria Ładocha zdradza swoje przepisy!
Współpraca reklamowa
29.10.2021, 15:49
11.06.2020, 09:00
Lifestyle
Fleksitarianizm: czy skusisz się na "dietę przyszłości"? My już jesteśmy do niej przekonane
13.05.2021, 11:29
12.11.2021, 18:24
Rodzina
Pomysły na pyszne święta. Potrawy na śniadanie wielkanocne dla całej rodziny
Współpraca reklamowa
23.03.2021, 16:00
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa