Reklama

CIASTO:
●25 dag mąki
●1/2 kostki margaryny
● łyżeczka soli
● 2–3 łyżki zimnej wody
FARSZ:
●50 dag mrożonego szpinaku
●2 łyżki oliwy
●sól
●pieprz
●gałka muszkatołowa
●4 łyżki twarogu
●kulka sera mozzarella
●5 dag żółtego sera
●kilka koktajlowych pomidorków
[adsense]
Z podanych składników zagnieć ciasto. Uformuj kule, zawiń w folię, schłodź w lodówce 20 min. Szpinak rozmroź, odsącz. Podsmaż na oliwie, przypraw do smaku. Ciasto podziel na 2 części, rozwałkuj, wyłóż nim 2 natłuszczone foremki (brzegi ciasta powinny być nieco grubsze). Na cieście rozkrusz twaróg, lekko go posól i oprósz pieprzem. Następnie rozłóż warstwę szpinaku, plastry mozzarelli, posyp całość żółtym serem. Piecz 20 min w temp. 210°C. Udekoruj pomidorkami.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama