Placek wiśniowo -migdałowy
Przygotowanie: 35 min
porcja: 180 kcal

- Naj
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
- 40 dag wiśni
- kostka masła
- 20 dag cukru
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- 30 dag mąki
- 4 jajka
- budyń waniliowy
- 2 łyzki mleka
- 3 łyzeczki proszku do pieczenia
- 10 dag płatków migdałowych
- 2 łyzki brązowego cukru
Wiśnie umyj i wydryluj. Masło utrzyj mikserem na jasną, puszystą masę. Małymi porcjami dodawaj cukier, cukier waniliowy oraz mąkę przesianą z budyniem i proszkiem do pieczenia. Na koniec wbijaj po jednym jajku i stopniowo wlewaj mleko, nadal miksując. Dosyp soli, zamieszaj. Ciasto przełóż do natłuszczonej i oprószonej mąką blachy o wymiarach 30x40 cm. Wyrównaj wierzch, wyłóż wiśnie (możesz je oprószyć mąką, aby w czasie pieczenia nie opadły na samo dno). Posyp płatkami migdałowymi i cukrem. Piecz 35 min w temp. 180°C. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem i udekoruj świeżymi wiśniami.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa