Placek orzechowy
Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: 1 godzina
Porcja: 435 kcal

- Moje Gotowanie
Składniki na 10 porcji
● 20 dag orzechów włoskich BAKALLAND
● 20 dag margaryny
● szklanka cukru
● torebka cukru wanilinowego
● 1 i 1/4 szklanki mąki
● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
● 2 łyżki kakao
● 4 jajka
● 3 łyżki śmietany
● 15 dag migdałów BAKALLAND
● 3 białka
● 4 łyżki cukru pudru
● tłuszcz i tarta bułka do formy
Orzechy drobno posiekać . Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i jajkami na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Stale mieszając dodawać małymi porcjami do masy jajecznej. Dodać orzechy i wlać śmietanę.
Dobrze wymieszane ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką formy, wyrównać nożem. Piec 45 minut w temperaturze 180°C.
Migdały sparzyć, obrać i zmielić. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę, dodać migdały i wymieszać. Masę nałożyć do szprycy, ozdobić ciepły spód orzechowy. Piec jeszcze 15 minut w temperaturze 200°C.
Polecane
Śniadanie bezglutenowe. 5 pomysłów na pyszne i pożywne śniadanie bez glutenu - nie tylko dla osób na diecie!
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa