Pizza ziemniaczana
Przygotowanie: 25 min
Kaloryczność: 310 kcal
Dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 27.11.2008, 14:30
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- cebula
- 30 dag wędzonej kiełbasy
- opakowanie purée ziemniaczanego
- olej
- puszka pomidorów
- 4 jajka na twardo
- suszona bazylia i tymianek
- 10 dag startego żółtego sera
- sól, pieprz
Reklama
Cebulę obierz i potnij w plastry, zeszklij ją na łyżce oleju. Dodaj pokrojoną w plastry kiełbasę, podsmaż razem. Purée przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, wyłóż purée, ugnieć łyżką, aby powstał placek o grubości ok. 2 cm. Na wierzchu ułóż plastry kiełbasy i cebuli, pokrojone, wyjęte z zalewy pomidory i plastry jajek. Posyp przyprawami i serem. Patelnię przykryj i podgrzewaj na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Pokrój na porcje jak pizzę. Udekoruj świeżymi ziołami.
NASZA RADA: Pizza nabierze niepowtarzalnego smaku i aromatu, gdy purée wymieszasz z łyżeczką przyprawowej mieszanki włoskiej.
Reklama
Reklama
Reklama