Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • cebula
  • 30 dag wędzonej kiełbasy
  • opakowanie purée ziemniaczanego
  • olej
  • puszka pomidorów
  • 4 jajka na twardo
  • suszona bazylia i tymianek
  • 10 dag startego żółtego sera
  • sól, pieprz
Reklama

Cebulę obierz i potnij w plastry, zeszklij ją na łyżce oleju. Dodaj pokrojoną w plastry kiełbasę, podsmaż razem. Purée przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, wyłóż purée, ugnieć łyżką, aby powstał placek o grubości ok. 2 cm. Na wierzchu ułóż plastry kiełbasy i cebuli, pokrojone, wyjęte z zalewy pomidory i plastry jajek. Posyp przyprawami i serem. Patelnię przykryj i podgrzewaj na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Pokrój na porcje jak pizzę. Udekoruj świeżymi ziołami.
NASZA RADA: Pizza nabierze niepowtarzalnego smaku i aromatu, gdy purée wymieszasz z łyżeczką przyprawowej mieszanki włoskiej.

Reklama
Reklama
Reklama