Pizza z polenty
Przygotowanie: 30 minut
Zapiekanie: 15 minut
Porcja: 325 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 10.10.2006, 09:08
Reklama
Składniki na 6 porcji:
Reklama
- 2 szklanki kaszy kukurydzianej
- 2 łyżki startego parmezanu
- 2 łyżki masła
- 3 plastry szynki
- mały brokuł
- po 1/2 strąka papryki żółtej, czerwonej i zielonej
- łyżka suszonego oregano
- 2 łyżki prażonej cebuli
- sól
Reklama
Kaszę zalać 6 szklankami osolonego wrzątku. Gotować stale mieszając około 20 minut, aż kasza zgęstnieje. Dodać masło i parmezan, wymieszać. Masę przełożyć do płaskiej formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać powierzchnię dużym nożem. Brokuł ugotować w osolonej wodzie, podzielić na różyczki. Paprykę umyć, oczyścić z pestek i wraz z szynką pokroić na paski. Warzywa i szynkę ułożyć na kaszy. Zapiekać ok.15 minut w temp. 190°C. Posypać oregano i prażoną cebulą. Od razu podawać.
Reklama
Reklama
Reklama