Reklama
  • opakowanie chlebków pita (4 sztuki)
  • 2 strąki papryki
  • 2 pomidory lub 20 dag pomidorków koktajlowych
  • 20 dag mozzarelli
  • cebula
  • 2 łyżki oliwek
  • ew. łyżka anchois
  • Dressing Włoski WINIARY
  • sól, pieprz
Reklama

Papryki (np. zielone) umyć, oczyścić z pestek, pokroić w paski. Pomidory umyć, pokroić na kawałki, pomidorki koktajlowe umyć. Cebulę, np. czerwoną, obrać, pokroić w piórka lub w krążki. Mozzarellę pokroić w kostkę (jeśli jest w kulkach, osączyć z zalewy).
Chlebki pita podpiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu w piekarniku lub tosterze.
Mozzarellę, paprykę, pomidory, cebulę, oliwki i ew. anchois włożyć do miski, polać dressingiem włoskim, wymieszać. Włożyć do środka każdej pity lub ułożyć na wierzchu.

Reklama
Reklama
Reklama