Pita z sałatką z mozzarelli
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 360 kcal
Składniki na 4 porcje
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 11.09.2006, 08:21
Reklama
- opakowanie chlebków pita (4 sztuki)
- 2 strąki papryki
- 2 pomidory lub 20 dag pomidorków koktajlowych
- 20 dag mozzarelli
- cebula
- 2 łyżki oliwek
- ew. łyżka anchois
- Dressing Włoski WINIARY
- sól, pieprz
Reklama
Papryki (np. zielone) umyć, oczyścić z pestek, pokroić w paski. Pomidory umyć, pokroić na kawałki, pomidorki koktajlowe umyć. Cebulę, np. czerwoną, obrać, pokroić w piórka lub w krążki. Mozzarellę pokroić w kostkę (jeśli jest w kulkach, osączyć z zalewy).
Chlebki pita podpiec zgodnie z instrukcją na opakowaniu w piekarniku lub tosterze.
Mozzarellę, paprykę, pomidory, cebulę, oliwki i ew. anchois włożyć do miski, polać dressingiem włoskim, wymieszać. Włożyć do środka każdej pity lub ułożyć na wierzchu.
Reklama
Reklama
Reklama