Piramidki selerowe
Przygotowanie: 20 minut
Oczekiwanie: 2 godziny
Porcja: 150 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 21:18
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- seler korzeniowy
- 8 dag sera rokpol
- po 1/2 pęczka natki i szczypiorku
- 4 dag masła
- sól, pieprz
Reklama
- Seler obrać, pokroić w cienkie plastry, a następnie w trójkąty. Osolić i odstawić na godzinę.
- Natkę i szczypiorek posiekać. Utrzeć z masłem i serem, przyprawić solą i pieprzem. Plasterki selera opłukać, osuszyć.
- Smarować pastą serową i składać jak kanapki. Piramidki wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Reklama
Reklama
Reklama