Pilaw z drobiu
Przygotowanie 50 min, kaloryczność 405 kcal, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 18.04.2009, 10:00
Reklama
● 45 dag mięsa z drobiu
● olej
● 2 cebule
● 3 ząbki czosnku
● czerwona i żółta papryka
● 4 łyżki rodzynek
● 15 dag ryżu
● 2 szklanki bulionu drobiowego z kostki
● 1/2 łyżeczki kurkumy
● szczypta mielonych goździków
● sól
● pieprz
Mięso pokrój w kostkę, obsmaż na oleju na dużej patelni. Cebule i czosnek obierz i posiekaj, dodaj do mięsa, Smaż razem kilka minut. Włóż oczyszczone i pokrojone na kawałki papryki, opłukane rodzynki oraz ryż. Smaż wszystko, mieszając, aż ryż będzie szklisty. Całość zalej bulionem, dodaj sól, pieprz, kurkumę i goździki do smaku. Duś na małym ogniu ok. 50 min.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama