Pikantne ziemniaki
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: ok. 15 minut
Porcja: 270 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 16:18
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 8 dużych ziemniaków
- kilka gałązek natki
- strąk czerwonej papryki
- butelka sosu tzatziki
- łyżka kminku
- sól
Reklama
Ziemniaki wyszorować, zalać wrzącą wodą. Wsypać łyżeczkę soli i kminek, gotować ok. 10 minut. Odcedzić, przestudzić, nakłuć w kilku miejscach patyczkiem lub widelcem. Każdy ziemniak owinąć w folię aluminiową.
Natkę opłukać, otrzepać z wody. Paprykę umyć, rozkroić na ćwiartki, oczyścić z pestek, miąższ pokroić na cienkie paseczki.
Na rozgrzanym ruszcie ułożyć ziemniaki zawinięte w folię, piec około 15 min. Zdjąć, rozwinąć z folii, naciąć głęboko na krzyż. Nacięcie polać sosem tzatziki. Ziemniaki przybrać paseczkami papryki i gałązkami natki.
Reklama
Reklama
Reklama