Reklama

Ciasto naleśnikowe:
● 2 szklanki mąki
● 1/2 szklanki mleka
● 1/2 szklanki gazowanej wody mineralnej
● 2 jajka
● szczypta soli i gałki muszkatołowej
● 5 dag stopionego masła
Farsz:
● 25 dg pieczarek
● olej
● cebula
● serek topiony paprykowy
● łyżka keczupu
● cienkie plasterki żółtego sera
● szczypior
Składniki na ciasto utrzyj mikserem. Odstaw na 20 min, by „odpoczęło”. Pieczarki opłucz, osącz, drobno pokrój. Na oleju podsmaż posiekaną cebulę, dodaj pieczarki, podsmaż razem. Włóż serek topiony i keczup, wymieszaj. Z ciasta usmaż cienkie naleśniki. Na każdym ułóż plastry sera, rozsmaruj warstwę farszu, zwiń w rulon. Potnij na roladki (odetnij nierówne końce). Przewiąż szczypiorkiem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama