Pikantne krewetki
Grillowane krewetki smakują wyśmienicie! Spróbuj owoców morza prosto z rusztu!
- Naj
Opublikowano: 17.05.2009, 10:00
Reklama
SKŁADNIKI:
● 10 dużych krewetek
● sól morska
● 2 łyżki oliwy
● łyżeczka soku z cytryny
● łyżeczka nasion kopru
●1/2 łyżeczki kminku
●1/2 łyżeczki pokruszonych liści laurowych
Krewetki opłucz, osusz ręcznikiem kuchennym, oprósz solą. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, koprem, kminkiem i liściem laurowym. Marynatą dokładnie posmaruj krewetki, nadziej po 2 na drewniane szpadki, ułóż na rozgrzanym ruszcie. Grilluj 20 minut, często obracając. Podawaj z przypieczoną na ruszcie pszenną bułką lub ugotowanym na sypko ryżem jaśminowym.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama