Reklama

SKŁADNIKI:
● 500 g mielonej wieprzowiny
● papryczka chili
● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
● 2 łyżki posiekanego koperku
● 300 g małych pomidorków
● 4 łyżki oleju
● łyżka masła
● sok z cytryny
● czerwona cebula
● 4 kajzerki
● sól
● pieprz

Reklama

Mięso wymieszaj na jednolitą masę z 2 łyżkami posiekanej natki, posiekaną papryczką chili oraz solą i pieprzem do smaku. Formuj nieduże, płaskie kotleciki. Tacki do grillowania skrop olejem, wyłóż kotleciki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C, piecz ok. 20–25 min. 10 min przed końcem pieczenia dodaj pomidorki. Na patelni rozgrzej masło. Kajzerki rozkrój na pół, obsmaż na rumiano na maśle. Cebulę obierz, pokrój w cienkie talarki. Na każdej połówce ułóż po kotleciku, opieczonym pomidorku i kilka krążków cebuli. Podawaj z ziemniakami z wody, obficie posypane siekanym koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama