Pikantna wieprzowina z porem i imbirem
Składniki na 4 porcje
- Krystyna Stryjewska, Naj
Opublikowano: 03.06.2008, 08:00
Reklama
- 40 dag schabu środkowego
- 2 pory
- po łyżeczce mąki ziemniaczanej, imbiru i miodu
- 1/2 szklanki sosu sojowego
- gałka muszkatołowa
- olej
Reklama
Schab pokrój w kostkę. Sos sojowy, 5 łyżek wody i miód wymieszaj i zagotuj. Gorącym płynem zalej mięso, dodaj posiekany imbir, odstaw na 30 min. Mięso wyjmij z zalewy i usmaż. Pory oczyść, białe części pokrój, usmaż na oleju ze smażenia mięsa. Przełóż do rondla, wymieszaj ze schabem i zalewą, duś parę minut. Mąkę rozprowadź z wodą, wlej do mięsa, wymieszaj i zagotuj. Podawaj z ryżem i surówką.
Reklama
Reklama
Reklama