Piersi z serowymi kieszonkami
Przygotowanie: 1h, kaloryczność 480 kcal, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 01.02.2009, 11:00
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 4 podwójne filety z piersi kurczaka
- sól
- pieprz
- 2 cytryny
- 10 łyżek oliwy z oliwek
- 20 dag sera feta
- 1/2 czerwonej papryki
- 5 łyżek czarnych oliwek bez pestek
- 2 łyżki suszonej bazylii
Reklama
Filety podziel na połówki, natrzyj solą i pieprzem. Cytryny sparz, zetrzyj skórkę, wycisnij sok. Skórke i sok wymieszaj z oliwa, posmaruj mięso, zawiń w folię spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Fetę pokrusz, wymieszaj z posiekaną papryką i oliwkami oraz bazylią. Przypraw do smaku sola i pieprzem. W każdym kawałku mięsa natnij głęboka kieszeń, napełnij ją farszem, zepnij wykałaczką. Piecz 30 min w temp. 190°C, często smarując marynatą. Podawaj z brązowym ryżem i duszonymi warzywami.
NASZA RADA: Smak potrawy zaostrzy masło czosnkowe: 1/3 kostki masła utrzyj z 5 zmiażdżonymi ząbkami czosnku i odrobiną pieprzu. Kładź po łyżce na gorące warzywa.
Reklama
Reklama
Reklama