Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • 4 podwójne filety z piersi kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 2 cytryny
  • 10 łyżek oliwy z oliwek
  • 20 dag sera feta
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 5 łyżek czarnych oliwek bez pestek
  • 2 łyżki suszonej bazylii
Reklama

Filety podziel na połówki, natrzyj solą i pieprzem. Cytryny sparz, zetrzyj skórkę, wycisnij sok. Skórke i sok wymieszaj z oliwa, posmaruj mięso, zawiń w folię spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki. Fetę pokrusz, wymieszaj z posiekaną papryką i oliwkami oraz bazylią. Przypraw do smaku sola i pieprzem. W każdym kawałku mięsa natnij głęboka kieszeń, napełnij ją farszem, zepnij wykałaczką. Piecz 30 min w temp. 190°C, często smarując marynatą. Podawaj z brązowym ryżem i duszonymi warzywami.
NASZA RADA: Smak potrawy zaostrzy masło czosnkowe: 1/3 kostki masła utrzyj z 5 zmiażdżonymi ząbkami czosnku i odrobiną pieprzu. Kładź po łyżce na gorące warzywa.

Reklama
Reklama
Reklama