Reklama

● 2 podwójne duże piersi kurczaka
● sól
● pieprz
● 10 dag kuskusu
● łyżka rodzynek
● 2 łyżki płatków migdałów
● 2 łyżki posiekanej natki
● cebula
● 2 ząbki czosnku
● gałka muszkatołowa
● cynamon
● oregano
● po 2 łyżki masła i oleju
Mięso umyj i osusz, w każdym filecie natnij głęboka kieszeń, oprósz solą i pieprzem (także wewnątrz). Przykryj i odstaw na 10 min. Kuskus przygotuj według przepisu. Dodaj rodzynki, płatki, natkę, posiekaną cebulę i czosnek. Przypraw do smaku, wymieszaj. Masę włóż do kieszonek, zepnij wykałaczkami, podsmaż ze wszystkich stron na maśle wymieszanym z olejem. Przełóż do żaroodpornego naczynia, polej tłuszczem ze smażenia. Zapiekaj 15 min w temp. 200°C. Podawaj z surówką z kiszonego ogórka i cebuli.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama