Piersi kurczaka w cieście francuskim
Przepis na piersi kurczaka w ciescie francuskim. Przygotowanie: 55 min, kaloryczność 420 kcal, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 11.11.2009, 11:00
Reklama
● opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
● 4 pojedyncze piersi kurczaka
● 4 łyżki sera typu feta
● pieprz
● zioła prowansalskie
● jajko
Ciasto rozmroź w temperaturze pokojowej. Filety umyj, osusz, delikatnie rozbij tłuczkiem. Posmaruj roztartą widelcem fetą, oprósz pieprzem i ziołami. Ciasto rozwałkuj, pokrój na 4 kawałki. Na każdym ułóż porcję kurczaka, zawiń i dekoracyjnie zlep brzegi (niepotrzebne kawałki odetnij i zrób z nich wzory na „pakunkach”). Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 30 min w temp. 180°C, następnie zwiększ temp. do 200°C i piecz jeszcze 10–15 min. Podawaj z piklami i gotowym sosem, np. majonezowym.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama