Pierś z kurczaka z ziołową nutą
Kiedy słońce przygrzewa nic nie smakuje lepiej niż jedzenie na świeżym powietrzu. Spróbuj grillowanej piersi z kurczaka z ziołami.
- Claudia
Opublikowano: 20.06.2012, 10:30
Reklama
Porcja: 240 kcal
Przygotowanie: 15 minut
Na 4 porcje:
Reklama
- 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka
- czerwona papryczka chili
- 150 ml oliwy
- 4 łyżki jasnego octu winnego
- łyżeczka ziół prowansalskich
- łyżeczka oregano
- natka
- sól
- pieprz
Reklama
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Przełożyć do miseczki. Papryczkę chili rozciąć, oczyścić z pestek, strąk opłukać i drobno posiekać. Oliwę wymieszać z octem, ziołami prowansalskimi, oregano oraz chili. Marynatę przyprawić solą i pieprzem. Zalać nią mięso. Odstawić na 1,5 godziny w chłodne miejsce. Filety z kurczaka położyć na rozgrzanym ruszcie. Piec po 7–8 minut z każdej strony. Przed podaniem posypać natką. Pierś kurczaka z ziołową nutą
Reklama
Reklama
Reklama