Pierś kurczaka w boczku
Piersi z kurczaka owijane boczkiem i duszone w winie w towarzystwie pomidorów to prawdziwy przysmak.
- Claudia
Opublikowano: 14.09.2014, 04:29
Reklama
PORCJA: 400 kcal
PRZYGOTOWANIE: 25 minut
NA 4 PORCJE
Reklama
- 4 filety z piersi kurczaka
- 125 g mozzarelli
- ostra papryka w proszku
- pieprz cayenne
- łyżka skórki startej z cytryny
- 8 plastrów boczku
- 2 łyżki oleju
- 400 g pomidorków cherry
- 150 ml białego wytrawnego wina
- sól
Reklama
Mięso umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż. Ser pokroić w plastry, ułożyć na letach i zwin papryką, pieprzem cayenne, solą i skórką z cytryny. Każdą porcję owinąć plastrem bocz żyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Mięso i pomidorki przełożyć do formy żarodpo telnię do pozostałego ze smażenia tłuszczu wlać wino. Podgrzewać, aż część płynu Sosem polać mięso i pomidorki. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Reklama
Reklama
Reklama