Pierś kurczaka nadziewana szpinakiem i camembertem
Świetne danie na lekki obiad. Wychodzi nawet początkującym kucharzom.
- kobieta.pl
Opublikowano: 19.02.2013, 11:15
Reklama
Składni
Reklama
- podwójna pierś kurczaka
- szpinak mrożony lub świeży (spora garść liści lub 400g mrożonki)\
- masło
- camembert - jeden krążek
- sól, pieprz
- 1/2 kostki masła
Reklama
Piersi kurczaka myjemy, kroimy na podłużne kawałki. Na patelni smażymy na łyżeczce masła szpinak z odrobiną soli. Camembert rwiemy na kawałeczki i dorzucamy do szpinaku, doprawiamy pieprzem. Na plasterki kurczaka nakładamy szpinakowo-serowe nadzienie, dokładamy łyżeczkę masła i owijamy. Mięso z nadzieniem układamy w formie, przyprószamy solą i pieprzem, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40 min, w temperaturze około 185 stopni. Podajemy z ziemniakami w mundurkach albo frytkami. Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama