Reklama

Składni

Reklama
  • podwójna pierś kurczaka
  • szpinak mrożony lub świeży (spora garść liści lub 400g mrożonki)\
  • masło
  • camembert - jeden krążek
  • sól, pieprz
  • 1/2 kostki masła
Reklama

Piersi kurczaka myjemy, kroimy na podłużne kawałki. Na patelni smażymy na łyżeczce masła szpinak z odrobiną soli. Camembert rwiemy na kawałeczki i dorzucamy do szpinaku, doprawiamy pieprzem. Na plasterki kurczaka nakładamy szpinakowo-serowe nadzienie, dokładamy łyżeczkę masła i owijamy. Mięso z nadzieniem układamy w formie, przyprószamy solą i pieprzem, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40 min, w temperaturze około 185 stopni. Podajemy z ziemniakami w mundurkach albo frytkami. Smacznego!

Reklama
Reklama
Reklama