Pierożki tiropitta z fetą
Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: 30 minut
Porcja: 440 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 11.07.2006, 12:18
Reklama
Składniki na 4 porcje
● Apetina Feta do sałatek (20 dag)
● 4 łyżki świeżo startego parmezanu
● 3 jajka
● łyżka posiekanego koperku
● łyżka posiekanej mięty
● 1 i 1/2 szklanki mąki
● 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
● sól, pieprz
Fetę rozdrobnić, wymieszać z parmezanem, 2 jajkami, koperkiem, miętą i pieprzem. Z mąki, jogurtu i szczypty soli zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować je na cienki placek, szklanką wyciąć kółka o średnicy 8 cm.
Na środek każdego kółka łyżeczką nakładać niewielką porcję farszu, brzegi dokładnie zlepić, docisnąć widelcem. Pierożki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok. 30 min w temp. 180°C, aż się zrumienią.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama