Pierogi z rybą i selerem
Na farsz do pierogów nadaje się prawie wszystko: warzywa, mięso, ryby, owoce, ser oraz najróżniejsze ich mieszanki. Efekt zależy również od przypraw oraz twojej pomysłowości.
- Naj
Opublikowano: 19.04.2009, 10:00
Reklama
NADZIENIE:
● 40 dag filetów z dorsza
● 1/2 szklanki mleka
● czerstwa kajzerka
● 10 dag selera
● cebula
● 2 łyżki masła
● jajko
● sól
● pieprz
● ciasto
Surowe filety zmiel w maszynce, wymieszaj z namoczoną w mleku kajzerką. Seler obierz, zetrzyj na tarce, razem z posiekaną cebulą zeszklij na maśle. Połącz z dorszem i jajkiem, wymieszaj na jednolitą masę, przypraw do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładaj na wycięte z ciasta krążki, zlep dobrze brzegi, robiąc „falbanki”. Ugotuj w osolonym wrzątku. Podawaj polane zrumienioną na maśle tartą bułką i oprószone solą selerową.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama