Pierogi z brukselką i jajkami
Te pierogi wprost rozpływają się w ustach. Najlepiej smakują przyrumienione na maśle.
- Naj
Opublikowano: 22.04.2009, 13:30
Reklama
NADZIENIE:
● 1/2 opakowania mrożonej brukselki
● sól
● cukier
● 1/2 szklanki mleka
● 2 jajka na twardo
● surowe jajko
● 2 łyżki tartej bułki
● łyżka posiekanego koperku
● pieprz
● ciasto jak wyżej
Brukselkę gotuj 10 min w osolonym wrzątku z odrobiną cukru i 1/2 szklanki mleka. Odcedź, ostudź. Jajka obierz, zmiel z brukselką. Wbij surowe jajko, wsyp tartą bułkę, koperek, przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj dokładnie. Farsz nakładaj na wycięte z ciasta kwadraty, zlep je dokładnie, tworząc trójkąty. Ugotuj w osolonym wrzątku. Podawaj przyrumienione na maśle.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama