Pierogi po żydowsku
Przygotowanie: 1 godz. 15 minut
Porcja: 370 kcal

- Moje Gotowanie
Składniki na 4 porcje:
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 30 dag ziemniaków
- 5 dag suszonych grzybów
- cebula
- po 2 łyżki posiekanej natki i szczypiorku
- olej
- sól, pieprz
Grzyby namoczyć, ugotować (ok. 30 minut). Odcedzić, ostudzić, pokroić na małe kawałki. Jajka zagnieść z mąką i niewielką ilością wody na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut. Ziemniaki obrać, umyć, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować ok. 20 minut. Odcedzić, utłuc. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Ziemniaki wymieszać z grzybami, cebulą i natką, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto bardzo cienko rozwałkować, wyciąć kwadraty o boku 8 cm. Na każdy nałożyć łyżkę farszu, ciasto złożyć w trójkąty, zwilżyć brzegi wodą i skleić. Pierożki wkładać do osolonego wrzątku, gotować 10 minut. Wyjąć łyżką cedzakową, przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa