Piegowaty sernik Rona
Porcja: 270 kcal

- Moje Gotowanie
Na 24 porcje
CIASTO:
- 30 dag mąki
- 10 dag cukru
- 20 dag masła
- 2 żółtka
MASA:
- 60 dag sera trzykrotnie mielonego
- 30 dag cukru
- 10 jajek
- 10 dag masła
- skórka starta z pomarańczy
- 2 dag obranych, posiekanych migdałów
- torebka cukru waniliowego
- torebka gotowej białej polewy
- czerwony pisak spożywczy
Ciasto: z podanych składników zagnieść kruche ciasto i rozwałkować na grubość 1 cm. Placek włożyć do natłuszczonej i posypanej mąką formy i podpiec w temp. 180°C.
Masa: żółtka oddzielić od białek. Ser utrzeć z cukrem i skórką z pomarańczy, miksując dodawać kolejno żółtka, cukier waniliowy, stopione masło i migdały.
Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą serową. Masę wyłożyć na podpieczone ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 C, piec 40 min.
Ciasto wyjąć, przestudzić. Polać polewą przygotowaną wg wskazówek na opakowaniu. Gdy zastygnie, pisakiem spożywczym namalować czerwone piegi.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa