Pieczony schab z chrzanowym kremem i śliwkami
Do przygotowania drobnych przekąsek idealne będą pieczone mięsa, pasztety i wędliny z Sokołowa. Oto propozycja.
- Claudia
Opublikowano: 10.12.2015, 10:03
Reklama
Porcja: 387 kcal
Przygotowanie: 25 minut
Na 8 porcji
Reklama
- 700 g Schabu pieczonego Sokołów Naturrino
- szklanka kremówki
- szczypta soli
- słoik chrzanu
- 200 g śliwek w occie
- szklanka łuskanych orzechów włoskich
- szczypta przyprawy do piernika
- łyżka octu z czerwonego wina
Reklama
Schab pokroić w plastry. Kremówkę ubić ze szczyptą soli na sztywny krem, wymieszać z chrzanem. Porcję kremu chrzanowego rozsmarować na plastrze schabu, przykryć drugim, robiąc „kanapkę”. Śliwki osączyć z octu, pokroić w grubą kostkę.Orzechy podprażyć na suchej patelni i także dość grubo posiekać, wymieszać ze śliwkami, przyprawą do piernika i odrobiną octu. „Kanapki” ułożyć na półmisku i każdą udekorować porcją śliwek z orzechami.
Reklama
Reklama
Reklama