Pieczony oscypek z żurawiną
Pyszna przekąska, która przypomni nam wyjazd na narty do Zakopanego.
- Claudia
Opublikowano: 10.02.2013, 09:21
Reklama
Porcja: 270 kcal
Przygotowanie: 15 minut
Na 4 porcje:
4 połówki nektarynek z puszki, 12 małych oscypków, słoik dżemu z żurawiny, rukola do dekoracji
Rozgrzać mocno grill lub piekarnik. Nektarynki osączyć z zalewy. Ułożyć (płaską stroną do dołu) na ruszcie grilla lub pokrytej papierem do pieczenia blasze. Piec przez 4–5 minut. W połowie pieczenia obok nektarynek ułożyć oscypki. Zdjąć całość. Połówki nektarynek napełnić żurawiną. Umieścić obok oscypków. Udekorować rukolą. Podawać. .
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama