Pieczony łosoś ze szparagami
W sam raz na czerwcowy obiad! Wypróbujcie.
- kobieta.pl
Opublikowano: 04.06.2013, 08:37
Reklama
Składniki:
Reklama
- 1/3 kostki masła
- 2 ząbki czosnku
- płat filetu z łososia
- sól
- kolorowy pieprz
- koperek
- szparagi zielone
- cytryna
Filet z łososia opłukujemy zimną wodą, nacieramy masłem, solą, pieprzem i czosnkiem, posypujemy pokrojonym koperkiem. Pieczemy w żaroodpornym naczyniu maksymalnie 30 minut w temperaturze około 180-190 stopni. Ryba powinna mieć delikatny, różowy kolor, a z wierzchu sie lekko zarumienić.
Szparagi gotujemy w osolonej wodzie, polewamy roztopionym masłem, kładziemy na nich rybę. Całośc podajemy z cytryną pokrojoną na ćwiartki. Możemy przyozdobić natką pietruszki. Smacznego.
Reklama
A oto sposób na łososia ze szparagami od Bogusława Lindy. Kliknij TUTAJ
Reklama
Reklama
Reklama