Pieczone marchewki
Czas na zdrowe przekąski! Te pieczone marchewki podbiją Twoją kuchnię!
- kobieta.pl
Opublikowano: 29.01.2015, 11:45
Reklama
Składniki:
Reklama
- kilka marchewek
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- świeży tymianek i oregano
- kilka ząbków czosnku
- sól
Reklama
Marchewki obieramy i myjemy. Kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na folii lub papierze do pieczenia. Sypiemy solą (najlepiej grubszą morską). Dodajemy czosnek (może być w łupinkach). Kładziemy gałązkę świeżego tymianku i oregano, skrapiamy oliwą z oliwek. Całość pieczemy około 40 minut w temperaturze 190 stopni. Zajadamy ze smakiem!
Te marchewki sprawdzą się także jako dodatek do ziemniaków i mięsa
Reklama
Reklama
Reklama