Pieczone filety rybne
Przygotowanie: 25 minut
Pieczenie: 30 minut
Porcja: 180 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 20:42
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 75 dag filetów rybnych, np. z dorsza, halibuta
- 1/2 kg kolorowej papryki
- 2 cukinie
- 10 dag szalotek lub 2 małe cebule
- 6 ząbków czosnku
- 4 lyżki oliwy
- cytryna
- kilka świeżych gałązek lub łyżeczka suszonego rozmarynu
- sól, pieprz
Reklama
- Papryki umyć, oczyścić z pestek. Cukinie umyć, czosnek i szalotki obrać. Papryki pokroić w kawałki, cukinie w plasterki, a szalotki w ćwiartki.
- Filety rybne umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Cytrynę umyć i pokroić w plastry. Rozmaryn opłukać, osuszyć.
- Oliwę rozgrzać na patelni, włożyć warzywa, przesmażyć i przełożyć do żaroodpornej formy. Na tym samym tłuszczu przesmażyć cytryny i rozmaryn.
- Ryby ułożyć na warzywach, przykryć plasterkami cytryny i gałązkami rozmarynu. Piec 30 minut w temp. 200°C.
Reklama
Reklama
Reklama