Reklama

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

Reklama
  • 75 dag filetów rybnych, np. z dorsza, halibuta
  • 1/2 kg kolorowej papryki
  • 2 cukinie
  • 10 dag szalotek lub 2 małe cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • 4 lyżki oliwy
  • cytryna
  • kilka świeżych gałązek lub łyżeczka suszonego rozmarynu
  • sól, pieprz
Reklama

- Papryki umyć, oczyścić z pestek. Cukinie umyć, czosnek i szalotki obrać. Papryki pokroić w kawałki, cukinie w plasterki, a szalotki w ćwiartki.
- Filety rybne umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Cytrynę umyć i pokroić w plastry. Rozmaryn opłukać, osuszyć.
- Oliwę rozgrzać na patelni, włożyć warzywa, przesmażyć i przełożyć do żaroodpornej formy. Na tym samym tłuszczu przesmażyć cytryny i rozmaryn.
- Ryby ułożyć na warzywach, przykryć plasterkami cytryny i gałązkami rozmarynu. Piec 30 minut w temp. 200°C.

Reklama
Reklama
Reklama