Pieczeń wieprzowa
Przepis na pieczeń wieprzową. Przygotowanie: 1h, kaloryczność 350 kcal, dla 4 osób

- Naj
● 1,5 kg łopatki wieprzowej
● 6 ząbków czosnku
● sól
● pieprz
● majeranek
● olej
● 4 niewielkie cebulki
[adsense]
Mięso umyj, dokładnie osusz. Ostrym nożem zrób małe nacięcia, w każde włóż połowę ząbka czosnku. Całe mięso natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Włóż zawinięte w folię spożywczą do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Następnie uformuj zgrabną pieczeń, zwiąż sznurkiem kuchennym. Obsmaż ze wszystkich stron na gorącym oleju. Przełóż do brytfanny, polej olejem, piecz ok. 1,5 godz. w temp. 200°C. Po godzinie pieczenia włóż do brytfanny obrane i pokrojone na ćwiartki cebulki. W czasie pieczenia często polewaj mięso wytopionym sosem i odwracaj je. Podawaj z ziemniakami i ćwikłą.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa