Pieczeń w cieście francuskim
Czas przygotowania 50 min
Porcja 320 kcal
- Naj
Opublikowano: 16.05.2007, 14:00
Reklama
- 1,5 kg polędwicy wołowej
- paczka ciasta francuskiego
- 3 łyżki oleju
- cebula
- 2 łyżki masła
- jajko
- 8 pieczarek
- natka
- sól, pieprz
Reklama
Polędwicę zamarynuj, a potem obsmaż na oleju. Ciasto rozmroź. Na maśle odparuj pieczarki, dodaj posiekaną cebulę, natkę, uduś razem, przypraw. Na cieście rozsmaruj farsz pieczarkowy, ułóż polędwicę, zawiń brzegi ciasta i mocno zlep. Posmaruj wierzch rozmąconym jajkiem. Piecz na natłuszczonej blasze 40 minut w 220°C.
Reklama
Reklama
Reklama