Pieczeń huzarska
Przygotowanie: 30 minut
Duszenie: 1 godz. 20 minut
Porcja: 390 kcal

- Moje Gotowanie
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:
- 80 dag wołowiny
- 1/2 szklanki bulionu
- listek laurowy
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- cebula
- 4 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz
Wołowinę umyć, lekko pobić, oprószyć solą i łyżką mąki. Olej rozgrzać w rondlu, włożyć mięso, obsmażyć ze wszystkich stron, wlać bulion, dodać listek laurowy i ziele angielskie, dusić na małym ogniu do miękkości (ok. 1 godz.).
Cebulę obrać, posiekać. Masło wymieszać z bułką, cebulą i natką pietruszki, przyprawić pieprzem i solą. łMięso wyjąć, mniej więcej co 3 cm zrobić głębokie poprzeczne nacięcia (uważając, by nie przeciąć mięsa do końca). Co drugie nacięcie wypełnić sporą ilością farszu. Pieczeń włożyć z powrotem do rondla, dusić jeszcze 20 minut.
Mięso wyjąć, sos oprószyć resztą mąki, zagotować, przyprawić do smaku. Pieczeń pokroić na porcje (porcję stanowią dwa plastry mięsa przedzielone nadzieniem), na talerzach polać sosem.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa