Pieczeń faszerowana brokułami
Czas przygotowania 40 min
Porcja 245 kcal
- Naj
Opublikowano: 16.05.2007, 13:58
Reklama
- 60 dag polędwicy wołowej
- cebula
- pęczek brokułów
- 3 łyżki masła
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Reklama
Polędwicę zamarynuj. Następnie osusz, przekrój wzdłuż (nie do końca). Cebulę zeszklij. Brokuły zblanszuj, różyczki rozgnieć widelcem, połącz z cebulą, dodaj sól, pieprz. Farsz rozłóż na mięsie (nie za dużo, żeby nie wychodził), złóż połówki, obwiąż nicią bawełnianą. Masło i olej rozgrzej, usmaż na nim polędwicę ze wszystkich stron. Przykryj i duś do miękkości.
Reklama
Reklama
Reklama