Reklama

● opakowanie „Zupy pieczarkowej” HORTEX Ortika
● 1 i 1/2 l bulionu jarzynowego
● 15 dag żółtego łagodnego sera, np. gouda, ementaler
● 1/2 bagietki
● 2 szalotki
● 4 ząbki czosnku
● po łyżce posiekanej natki
● 4 łyżki śmietany
● olej
● sól, pieprz
■ Bulion zagotować w rondlu, wsypać mrożonkę, gotować ok. 20 minut. Ostudzić, zmiksować.
■ Krem wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać, posypać serem pokrojonym w słupki.
■ Szalotki oraz czosnek obrać, posiekać, przesmażyć na oleju. Dodać natkę, doprawić, wymieszać. Bagietkę pokroić na kromki, posmarować masą, piec około 5 minut w temp. 220°C.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama