Pieczarkowa z orzechami
Przygotowanie: 25 min
Porcja: 555 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 14:13
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 30 dag makaronu świderki
- 3 ząbki czosnku
- 10 dag łuskanych orzechów włoskich
- 10 dag sera pleśniowego typu roquefort
- 10 listków bazylii
- 25 dag pieczarek
- zielone jabłko, np. granny smith
- cytryna
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Reklama
Czosnek obrać i wycisnąć lub drobno posiekać. Orzechy posiekać, uprażyć. Ser pokroić w kostkę. Listki bazylii posiekać.
Jabłko obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć i oczyścić, pokroić w cienkie plastry. Świderki ugotować według przepisu na opakowaniu, osączyć.
Makaron wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny i czosnkiem. Dodać pieczarki, orzechy, ser, jabłko i bazylię. Sałatkę posypać obficie pieprzem, wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama